Ri­sot­to met ge­bak­ken gar­na­len

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Risotto met gebakken garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ge­bak­ken gar­na­len

1
1
  • 500 g tijgergarnalen
  • 1 liter visbouillon (van tablet)

Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 3 el semi-gedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min.

3
3
  • 350 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Voeg de gedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper.

4
4
  • 100 ml witte wijn

Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.

5
5

Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.

6
6

Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min.

7
7

Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.

8
8
  • 3 bosuien
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar.

9
9

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.