Ka­bel­jauw met ri­vier­kreef­tjes en pun­tasper­ges

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • lage ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper, een heel klein beetje citroensap en 1 eetlepel olie. Leg de vis in de ovenschaal en leg de asperges erop. Schenk 2 eetlepels water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  2. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden.
  3. Klop intussen in een kom de rest van de olie en het citroensap met naar smaak zout en peper tot een dressing. Schep het bieslook en de rivierkreeftjes door de dressing.
  4. Neem de vis uit de oven en laat de schaal even staan. Schenk het vocht uit de schaal bij de dressing en klop alles goed door.
  5. Lepel de dressing met de rivierkreeftjes over de vis. Lekker met gekookte krieltjes en een salade met tomaat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.