Kip­pen­pas­tei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 30 x 40 cm, 4 kleine ovenschaaltjes (15 x 20 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kipkluifjes met zout en peper naar smaak en rooster ze in een ovenschaal in 15 min. goudbruin. Snijd het groen van de prei in grove stukken, het wit in dunne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroen. Breng 1 liter water tegen de kook aan. Voeg de kipkluifjes, de kipfilet, het preigroen, de citroenrasp en de soja- en vissaus toe. Laat 15 min. op laag vuur koken. Schep het vlees eruit en laat de bouillon op hoog vuur in ca. 15 min. inkoken tot een kwart. Zeef de bouillon.
  2. Haal het vlees van de kipkluifjes en snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit de preiringetjes ca. 2 min. Strooi de bloem erover en meng tot een papje. Schenk beetje bij beetje de room erbij; voeg pas weer wat room toe als de vorige scheut door de bloem is gebonden. Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en laat 1-2 min. doorgaren. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met zout, peper en dragon.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de pasteivulling over de vier ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg en druk met een vork de randjes rondom vast. Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de kippenpasteitjes in het midden van de oven 15-20 min.

Tip:

U kunt de vulling van de kippenpasteitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de pasteitjes op de dag zelf af.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kippenpastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­pas­tei

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 500 g kipkluifjes

Bestrooi de kipkluifjes met zout en peper naar smaak en rooster ze in een ovenschaal in 15 min. goudbruin. Laten de oven aan staan.

3
3
  • 1 prei
  • 1 citroen

Snijd het groen van de prei in grove stukken, het wit in dunne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroen.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • 3 el sojasaus
  • 1 el vissaus

Breng 1 liter water tegen de kook aan. Voeg de kipkluifjes, de kipfilet, het preigroen, de citroenrasp en de soja- en vissaus toe.

5
5

Laat 15 min. op laag vuur koken.

6
6

Schep het vlees eruit en laat de bouillon op hoog vuur in ca. 15 min. inkoken tot een kwart. Zeef de bouillon.

7
7
  • 25 g boter

Haal het vlees van de kipkluifjes en snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit de preiringetjes ca. 2 min.

8
8
  • 2 el bloem

Strooi de bloem erover en meng tot een papje.

9
9
  • 125 ml slagroom

Schenk beetje bij beetje de room erbij; voeg pas weer wat room toe als de vorige scheut door de bloem is gebonden.

10
10
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en laat 1-2 min. doorgaren. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met zout, peper en dragon.

11
11
  • 4 plakjes bladerdeeg

Verdeel de pasteivulling over de vier ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg en druk met een vork de randjes rondom vast.

12
12
  • 1 ei

Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de kippenpasteitjes in het midden van de oven 15-20 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.