Sneeuw­wit­te pas­ta

Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.
  2. Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool. Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.
  3. Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.

variatietip:

Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sneeuwwitte pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sneeuw­wit­te pas­ta

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 350 g bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.

3
3
  • 125 ml slagroom

Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool.

4
4
  • 100 g Parmigiano Reggiano flakes

Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.

5
5
  • ½ tl nootmuskaat

Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.

variatietip:

Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.