Cous­cous­sa­la­de

Zin in fris? Dat is deze salade met erwten, munt, peterselie, citroen en witte kaas zeker.

(215)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Zin in fris? Dat is deze salade met erwten, munt, peterselie, citroen en witte kaas zeker. 4 personen
3 215

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de tuinbonen in een schaal. Giet er kokend water op en laat 10 min. staan.
  2. Schep in een grote schaal de droge couscous om met de tuinerwten. Roer de olie en het citroensap erdoorheen. Schenk er kokend water overheen, roer alles even om en dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie. Laat 10 min. staan. Breng de couscous op smaak met peper en zout en schep hem goed om zodat hij afkoelt.
  3. Snijd de munt en peterselie fijn. Schep de verse kruiden en de afgegoten tuinbonen erdoor en verdeel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 300 g tuinbonen
  • 300 ml kokend water

Schep de tuinbonen in een schaal. Giet er kokend water op en laat 10 min. staan.

2
2
  • 300 g couscous
  • 450 g tuinerwten

Schep in een grote schaal de droge couscous om met de tuinerwten.

3
3
  • 5 el olijfolie
  • 3 el citroensap

Roer de olie en het citroensap erdoorheen.

4
4
  • 500 ml kokend water

Schenk er kokend water overheen, roer alles even om en dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie. Laat 10 min. staan.

5
5

Breng de couscous op smaak met peper en zout en schep hem goed om zodat hij afkoelt.

6
6
  • 2 el munt
  • 2 el verse peterselie

Snijd de munt en peterselie fijn.

7
7
  • 100 g witte kaasblokjes

Schep de verse kruiden en de afgegoten tuinbonen erdoor en verdeel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.