Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de aubergine met de courgette 5 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, de kaneel, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en stoof de groenten afgedekt 15 minuten. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant goudbruin. Serveer de couscous met de groenten en de Marokkaanse schijven. Bestrooi met peterselie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.

Tip:

U kunt de groentestoof maximaal 2 dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast en breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur. Bereid de couscous en de Marokkaanse schijven à la minute.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.