Maal­tijd­soep met len­te­groen­ten en kip

Goedgevulde, heldere bouillon. Lekker met gebakken kipfilet.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Goedgevulde, heldere bouillon. Lekker met gebakken kipfilet. 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de bouillon met de krieltjes aan de kook. Draai het vuur laag en kook de krieltjes in de soep in ca. 15 minuten gaar. Bestrooi de kipfilets met paprikapoeder, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Bak de kipfilets in een koekenpan in de olie in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Voeg de laatste 5 minuten de wortels en de bevroren erwten toe aan de soep en kook de groenten op laag vuur knapperig gaar. Snijd de lauwwarme kipfilets in reepjes en verdeel de kip over de soep. Serveer met het brood.

Tip:

U kunt deze soep in zijn geheel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Breng hem op laag vuur in 15 minuten op temperatuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.