As­per­ge­sa­la­de

Superlekkere voorjaarssalade met een fris citroensausje.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Superlekkere voorjaarssalade met een fris citroensausje. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
  2. Snijd de asperges in de lengte doormidden. Kook ze 5 min. in een ruime pan met kokend water en zout naar smaak. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 min. staan
  3. Snijd met een mesje flinterdunne reepjes van de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het citroensap met de mosterd, olie en peper en zout naar smaak tot een dressing.
  4. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Schep de dressing erdoor en laat afkoelen. Scheur de peterselie in stukjes. Meng de peterselie erdoor en schep de salade op de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de citroenreepjes.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­sa­la­de

1
1
  • 1 kg witte asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.

2
2

Snijd de asperges in de lengte doormidden. Kook ze 5 min. in een ruime pan met kokend water en zout naar smaak. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 min. staan

3
3
  • 1 citroen
  • 2 tl grove mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge

Snijd met een mesje flinterdunne reepjes van de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het citroensap met de mosterd, olie en peper en zout naar smaak tot een dressing.

4
4

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Schep de dressing erdoor en laat afkoelen.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 200 g Hollandse garnalen

Scheur de peterselie in stukjes. Meng de peterselie erdoor en schep de salade op de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de citroenreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.