As­per­ges met zalm en dil­le­room

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten.
  2. Snijd de dille fijn. Roer het grootste gedeelte van de dille (bewaar een beetje voor de garnering) door de zure room, breng op smaak met peper en zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en laat ze uitlekken. Rol om elke asperge een plakje zalm en verdeel ze over borden. Serveer de dilleroom ernaast en bestrooi met de rest van de dille.

bereidingstip:

Laat asperges niet langer in het hete water liggen dan de aangegeven tijd. Ze garen nog na en kunnen daardoor slap worden!

combinatietip:

Lekker met een paar krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met zalm en dilleroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met zalm en dil­le­room

1
1
  • 400 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.

2
2
  • 1 mespunt nootmuskaat

Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water, de nootmuskaat en zout naar smaak.

3
3
  • 4 el verse dille

Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Snijd de dille fijn.

4
4
  • 65 g zure room

Roer het grootste gedeelte van de dille (bewaar een beetje voor de garnering) door de zure room, breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g gerookte zalm

Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en laat ze uitlekken. Rol om elke asperge een plakje zalm en verdeel ze over borden.

6
6

Serveer de dilleroom ernaast en bestrooi met de rest van de dille.

bereidingstip:

Laat asperges niet langer in het hete water liggen dan de aangegeven tijd. Ze garen nog na en kunnen daardoor slap worden!

combinatietip:

Lekker met een paar krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.