Pas­ta met zalm en ba­si­li­cum­spi­na­zie

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de fond met de vermout en de slagroom in tot een derde. Kook de lasagnevellen in 12-15 minuten gaar in ruim water met zout. Snijd de vellen na het koken doormidden. Bestrijk de zalm dun met 1 eetlepel olie en bestrooi de vis met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Gril de zalm in 5-6 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin in delen de spinazie, breng met zout en (versgemalen) peper op smaak. Neem de spinazie, zodra die enigszins is geslonken, meteen uit de wok en schep de helft van het basilicumblad door de spinazie. Leg op vier voorverwarmde borden om en om een vel lasagne, de helft van de spinazie, een vel lasagne, de zalm, een vel lasagne, de rest van de spinazie en dek af met het laatste vel lasagne. Schep de fondsaus hierover en hiernaast. Druppel er tot slot wat olijfolie over en garneer met de rest van het basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.