Ge­vul­de ome­let

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Klop intussen de eieren los met de melk, de dragon en zout naar smaak. Giet de aardappelen af, schep ze met de tuinerwten en de salami door het eimengsel en laat even staan.
  2. Verwarm de olie in een grote hapjes- of koekenpan. Schenk het eimengsel erbij, verdeel de ingrediënten over de pan met een spatel. Laat de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in 15 minuten stollen. Laat de omelet even staan en snijd hem in grote punten, stapel eventueel op elk bord 3 punten met een prikker op elkaar, zodat het op een gebakje lijkt. Serveer met de cherry tomaten.

Tip:

weetje! Dragon is een heerlijke smaakmaker in eier-, kip- en visgerechten. De zachtzoete anijsachtige smaak van gedroogde dragon is heel geliefd bij kinderen. Kinderen houden niet altijd van een pittige pepersmaak. Bestrooi het gerecht voor volwassenen ná het bereiden naar smaak met (versgemalen) peper.

Tip:

Toe: Kiwi met citroenkwark. Snijd 2 kiwi's doormidden en zet de vier helften elk in een eierdopje. Serveer ze met 1 el citroenkwark.

video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.