La­sag­ne

Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 755 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(334)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dé klassieker uit Italië is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje. 4 personen
3 334

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt. Snijd de knoflook en de uien fijn. Schep de knoflook en ui bij het gehakt en bak deze mee tot ze glazig zien. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe samen met de tomatenblokjes en de tijm bij het gehakt. Laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep wat tomatensaus in het ingevette cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op. Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus. Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta. Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el olie
  • 400 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien

Snijd de knoflook en de uien fijn.

4
4

Schep de knoflook en ui bij het gehakt en bak deze mee tot ze glazig zien.

5
5
  • 1 courgette
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 mespunt gedroogde tijm

Snijd de courgette in kleine blokjes en doe samen met de tomatenblokjes en de tijm bij het gehakt. Laat het geheel nog 10 min. zacht doorkoken.

6
6

Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

7
7
  • 250 g ricotta
  • 87½ g geraspte jong belegen kaas

Meng de ricotta met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

8
8
  • 2 lasagnevellen

Schep wat tomatensaus in het ingevette cake- of broodblik en leg er de lasagnevellen op.

9
9
  • 2 lasagnevellen

Schep hierop de helft van de ricotta en leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laag tomatensaus.

10
10
  • 43¾ g geraspte jong belegen kaas
  • 2 lasagnevellen

Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta.

11
11
  • 2 lasagnevellen
  • 43¾ g geraspte jong belegen kaas

Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas. Bak de lasagne in 50 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.