Cous­cous van bloem­kool met wor­tel

Verkruimelde bloemkool blijkt een perfecte (kleurrijke!) variant van echte couscous.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Verkruimelde bloemkool blijkt een perfecte (kleurrijke!) variant van echte couscous. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de roosjes van de bloemkool en hak ze in de keukenmachine tot fijne korrels. Schep de bloemkoolcouscous in een kom. Rasp met de grove rasp van de keukenmachine de winterpeen en doe bij de bloemkool.
  2. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Meng het basilicum met de olijfolie en azijn door de salade. Breng op smaak met peper en zout en serveer op een schaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Couscous van bloemkool met wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous van bloem­kool met wor­tel

1
  • 500 g bloemkool

Snijd de roosjes van de bloemkool en hak ze in de keukenmachine tot fijne korrels.

2
  • 400 g winterpeen

Schep de bloemkoolcouscous in een kom. Rasp met de grove rasp van de keukenmachine de winterpeen en doe bij de bloemkool.

3
  • 15 g basilicum

Snijd de blaadjes van het basilicum grof.

4
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn

Meng het basilicum met de olijfolie en azijn door de salade. Breng op smaak met peper en zout en serveer op een schaal. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.