Oven­scho­tel van kool­vis en aard­ap­pel­schijf­jes

Met lekker veel groente en frisse schijfjes citroen.

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met lekker veel groente en frisse schijfjes citroen. 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de teen knoflook. Kook de aardappelschijfjes met de knoflook in de slagroom ca. 10 min. voor. Giet de room in een maatkan en neem de knoflook eruit.
  2. Snijd een halve citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Knijp de meegekookte knoflook uit in de knoflookpers en meng het met 2 el citroensap en wat zout en peper. Bestrijk de koolvisfilets hiermee. Snijd de tomaten en witlof in plakjes. Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de tomaten en de witlof erover. Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop, steek hier en daar een plakje citroen ertussen.
  3. Klop het ei los met wat van de lauwe room, roer de rest van de room erbij en schenk dit over het gerecht. Bak de schotel 35 min. in de oven, zodat de aardappelen gaar worden en het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Ovenschotel van koolvis en aardappelschijfjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van kool­vis en aard­ap­pel­schijf­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 250 ml slagroom

Halveer de teen knoflook. Kook de aardappelschijfjes met de knoflook in de slagroom ca. 10 min. voor. Giet de room in een maatkan en neem de knoflook eruit.

3
3
  • 1 citroen
  • 400 g koolvisfilets

Snijd een halve citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Knijp de meegekookte knoflook uit in de knoflookpers en meng het met 2 el citroensap en wat zout en peper. Bestrijk de koolvisfilets hiermee.

4
4
  • 400 g tomaten
  • 400 g witlof

Snijd de tomaten en witlof in plakjes. Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de tomaten en de witlof erover. Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop, steek hier en daar een plakje citroen ertussen.

5
5
  • 1 ei

Klop het ei los met wat van de lauwe room, roer de rest van de room erbij en schenk dit over het gerecht.

6
6

Bak de schotel 35 min. in de oven, zodat de aardappelen gaar worden en het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.