Thai­se kip met broc­co­li­cur­ry

Groente, kip, rijst en Aziatische smaken... Deze topper mag je vaker maken!

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Groente, kip, rijst en Aziatische smaken... Deze topper mag je vaker maken! 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in de lengte in lange roosjes. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook hierin de broccoli 1 min., neem de roosjes met een schuimspaan uit de pan
  2. Kook in de bouillon de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet, zodra de rijst gaar is, het kookwater in een maatkan. Houd de rijst warm in de pan.
  3. Snijd de ui in smalle partjes. Roerbak de ui in de olie goudbruin. Voeg de boemboe toe, roer er 200 ml kookwater bij en roer de boemboe glad. Schep de broccoli erbij en stoof de groente gaar in ca. 10 minuten.
  4. Bak de Thaise Kipfiletblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ca. 100 ml kookwater en de ketjap toe en breng de saus aan de kook. Serveer de broccolicurry en de rijst erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Thaise kip met broccolicurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip met broc­co­li­cur­ry

1
1
  • 500 g broccoli
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Snijd de broccoli in de lengte in lange roosjes. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook hierin de broccoli 1 min., neem de roosjes met een schuimspaan uit de pan

2
2
  • 300 g pandanrijst

Kook in de bouillon de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet, zodra de rijst gaar is, het kookwater in een maatkan. Houd de rijst warm in de pan.

3
3
  • 2 uien
  • 3 el olie
  • 50 g boemboe

Snijd de ui in smalle partjes. Roerbak de ui in de olie goudbruin. Voeg de boemboe toe, roer er 200 ml kookwater bij en roer de boemboe glad. Schep de broccoli erbij en stoof de groente gaar in ca. 10 minuten.

4
4
  • 360 g Thaise kipfiletblokjes
  • 2½ el ketjap

Bak de Thaise Kipfiletblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ca. 100 ml kookwater en de ketjap toe en breng de saus aan de kook. Serveer de broccolicurry en de rijst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.