Oos­ter­se roer­bak met chi­li­saus

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in dunne reepjes. Dep de kipreepjes droog met keukenpapier en schep ze om met de bloem en wat zout en peper naar smaak.
  2. Verhit een wok droog voor, schenk er 1 eetlepel olie in en roerbak op hoog vuur de kipreepjes goudbruin en gaar in ca. 4 minuten. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente in de wok en roerbak 4-5 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de chilisaus en kokosmelk toe en warm het mengsel al omscheppend 3-4 minuten door, zodat de groente gaar wordt.
  4. Verdeel de mie over de diepe borden of kommen, schep de roerbak erop.

bewaartip:

Schenk de rest van de kokosmelk in een bewaarbakje en vries het in.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Oosterse roerbak met chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se roer­bak met chi­li­saus

1
1
  • 300 g mienestjes
  • 380 g kipfilets
  • 1 el bloem

Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in dunne reepjes. Dep de kipreepjes droog met keukenpapier en schep ze om met de bloem en wat zout en peper naar smaak.

2
2
  • 3 el olie
  • 800 g oosterse wokgroente

Verhit een wok droog voor, schenk er 1 eetlepel olie in en roerbak op hoog vuur de kipreepjes goudbruin en gaar in ca. 4 minuten. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente in de wok en roerbak 4-5 minuten op hoog vuur.

3
3
  • 100 ml chilisaus
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de chilisaus en kokosmelk toe en warm het mengsel al omscheppend 3-4 minuten door, zodat de groente gaar wordt.

4
4

Verdeel de mie over de diepe borden of kommen, schep de roerbak erop.

bewaartip:

Schenk de rest van de kokosmelk in een bewaarbakje en vries het in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.