Spits­kool­stamp­pot­je met ham en ana­nas

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 198

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de paprika en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spitskool erbij en roerbak nog 5 min. Schenk het ananassap, de stukjes ananas en de hamblokjes erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Schep het spitskoolmengsel met de ham- en ananasblokjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over 4 borden.

Tip:

U kunt de spitskoolstamppot de dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam in de hapjespan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.