Spa­ghet­ti met ro­mi­ge broc­co­li-kaas­saus.

Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta.

(247)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta. 4 personen
3 247

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui goudbruin. Schenk de Finesse voor Koken erbij in de pan, roer 2/3 van de kaas erdoor en breng het al roerend aan de kook.
  2. Warm de saus, afgedekt en op laag vuur, 5 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de broccoli af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de broccolipuree, de cherrytomaten en de knoflook bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 min. door. Breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de broccolisaus erover. Strooi er naar smaak de rest van de gemalen kaas over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge broc­co­li-kaas­saus.

1
1
  • 500 g broccoli
  • 300 g spaghetti

Snijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui goudbruin.

3
3
  • 250 ml finesse voor koken
  • 200 g gemalen Goudse oude kaas 48+

Schenk de Finesse voor Koken erbij in de pan, roer de kaas erdoor en breng het al roerend aan de kook.

4
4

Warm de saus, afgedekt en op laag vuur, 5 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de broccoli af en stamp met een pureestamper fijn.

5
5
  • 125 g cherrytomaten

Schep de broccolipuree, de cherrytomaten en de knoflook bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 min. door. Breng pittig op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g gemalen Goudse oude kaas 48+

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de broccolisaus erover. Strooi er naar smaak de gemalen kaas over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.