Ge­vul­de cour­get­te met cran­ber­ry­ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal van ca. 18 bij 24 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes over de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de courgettehelften, maar laat een wand van ca. 1 cm dikte over. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde courgettes naast elkaar in een ovenschaal.
  2. Meng het gehakt met de ui, kerriepoeder, courgettevruchtvlees, cranberrycompote en broodkruim. Verdeel het gehakt over de courgettehelften en druk het stevig aan. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de gevulde courgettes in 45 minuten gaar.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de doperwten op en meng de doperwten en de rijst door elkaar. Serveer de doperwtenrijst bij de gevulde courgettes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.