Ge­roos­ter­de zalm op aard­ap­pel­sa­la­de

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappel-salade helemaal afkoelen.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ca. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.
  3. Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.

Tip:

Roer eventueel wat geraspte citroenschil door de dressing, voor een frisse citroensmaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.