Sa­la­de met kriel­tjes

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook een pond krieltjes in de schil en snijd ze in stukken. Roer 4 el mayonaise en 4 el yoghurt door elkaar, breng op smaak met citroensap, zout en (versgemalen) peper. Schep hier een half bakje fijngesneden bieslook en de krieltjes door. Lekker bij de fillotaartjes (recept elders op ah.nl).

Tip:

Met extra pit: Schep een theelepel mierikswortel (pot 140 g) door de mayonaisesaus en roer alles goed door elkaar.

Tip:

Lekker fris: Verwijder het klokhuis van 2 groene appels en snijd de appels in blokjes. Druppel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen. Schep de appel door de krieltjessalade.

Tip:

Met vis: Vervang de bieslook door kappertjes en serveer de aardappelsalade bij plakjes gerookte zalm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.