Kom­kom­mer­sa­la­de

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch 8 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de sprieten bieslook in vieren. Halveer de komkommers in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer (inclusief schil) in reepjes. Roer het limoensap om met de olie, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep dit door de komkommer. Snijd de geitenkaas in vergelijkbare reepjes als de komkommer en schep ze op het laatst door de salade. Lekker met gegrilde kip en brood.

Tip:

Bestrooi de gesneden komkommer met zout en laat dit een tijdje in een vergiet staan, zodat er wat vocht kan uitlekken. Dit maakt de komkommersmaak extra krachtig. Dep de komkommer voor verdere bereiding droog met keukenpapier. Breng de dressing niet meer op smaak met zout!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.