Sand­wich ei­er­sa­la­de, kom­kom­mer en ba­con

Deze frisse salade is niet alleen heel lekker, maar ook een echte klassieker op de paastafel.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Deze frisse salade is niet alleen heel lekker, maar ook een echte klassieker op de paastafel. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren fijn en schep ze om met ⅓ van de crème fraîche, de mayonaise en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Bak de bacon uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Schaaf de komkommer met een dunschiller in lange repen, dep ze droog met keukenpapier.
  3. Besmeer de sneden casinobrood dun met de rest van de crème fraîche. Beleg de helft met de komkommerlinten, schep de eiersalade erop en dek af met bacon. Leg de andere met crème fraîche besmeerde sneden erop en snijd het brood schuin doormidden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich eiersalade, komkommer en bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich ei­er­sa­la­de, kom­kom­mer en ba­con

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 2 el crème fraîche
  • 4 el mayonaise

Snijd de eieren fijn en schep ze om met de crème fraîche en de mayonaise, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 100 g bacon

Bak de bacon uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

4
4
  • 1 komkommer

Schaaf de komkommer met een dunschiller in lange repen, dep ze droog met keukenpapier.

5
5
  • 8 sneetjes casinobrood
  • 4 el crème fraîche

Besmeer de sneden casinobrood dun met de rest van de crème fraîche.

6
6

Beleg de helft met de komkommerlinten, schep de eiersalade erop en dek af met bacon.

7
7

Leg de andere met crème fraîche besmeerde sneden erop en snijd het brood schuin doormidden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.