Kal­koen met ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes en boon­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de aluminiumschaal in het midden van de oven en bak het kalkoengebraad in 45 minuten gaar. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit de boter in een koekenpan en schep de kerriepoeder en krieltjes erdoor. Bak de krieltjes afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar, schep ze regelmatig om. Bak ze nog 5 minuten zonder deksel. Snijd intussen het zwoerd (de witte buitenlaag) van het spek en snijd het spek in (niet te kleine) reepjes. Bak ze in een koekenpan met antiaan-baklaag zachtjes knapperig bruin. Schep ze op een bordje. Schep de uien met de bonen en oregano door het bakvet. Strooi er wat zout en (versgemalen) peper over. Smoor de bonen afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Neem de deksel van de pan. Schep de spekjes door de bonen en verwarm nog 5 minuten. Laat het vocht verdampen. Verwarm de hollandaisesaus in een pan en serveer deze bij de kalkoen, samen met de krieltjes en bonen.

Tip:

*AH Excellent voor de Feestdagen product tijdelijk in het assortiment.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.