Ge­vuld ei­tje

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Week de saffraan in het warme water. Snijd de eieren in de lengte doormidden, doe de eidooiers in een kom en prak ze fijn. Roer de saffraan met aanhangend vocht, de mayonaise en het paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Vul de eiwithelften met het saffraan-eimengsel: maak met 2 warme theelepels een bolletje dat lijkt op de oorspronkelijke dooier of stop het mengsel in een spuitzak en maak er een mooi rozetje van. Snijd de peterslie fijn. Garneer de gevulde eitjes met een beetje paprikapoeder en peterselie. Breng eventueel op smaak met zeezout.

variatietip:

Voeg 1 tl sherry en 1 el cocktailsaus toe aan het eigeel en garneer met fijngesneden peterselie.

combinatietip:

Lekker met een geroosterde witte boterham, bijvoorbeeld gesneden of gestanst (met een koekjesmal) in de vorm van een konijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevuld eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vuld ei­tje

1
1
  • 2 eieren
  • 2 saffraandraadjes
  • 1 el heet water

Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Week de saffraan in het warme water.

2
2

Snijd de eieren in de lengte doormidden, doe de eidooiers in een kom en prak ze fijn.

3
3
  • 1 el mayonaise
  • ½ tl paprikapoeder

Roer de saffraan met aanhangend vocht, de mayonaise en het paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 1 el peterselie

Vul de eiwithelften met het saffraan-eimengsel. Snijd de peterslie fijn.

Tip: Maak met 2 warme theelepels een bolletje dat lijkt op de oorspronkelijke dooier of stop het mengsel in een spuitzak en maak er een mooi rozetje van.

5
5

Garneer de gevulde eitjes met een beetje paprikapoeder en peterselie. Breng eventueel op smaak met zeezout.

variatietip:

Voeg 1 tl sherry en 1 el cocktailsaus toe aan het eigeel en garneer met fijngesneden peterselie.

combinatietip:

Lekker met een geroosterde witte boterham, bijvoorbeeld gesneden of gestanst (met een koekjesmal) in de vorm van een konijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.