Ad­vo­caat­ij­staart

Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 990 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(197)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten! 4 personen
4 197

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (ø 20 cm )
  • spuitzak

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room. Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.

variatietip:

Neem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.

bewaartip:

U kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.

video

Slag­room klop­pen

Allerhande kids - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Advocaatijstaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ad­vo­caat­ij­staart

1
1
  • 200 g bokkenpootjes
  • 2 el abrikozenjam

Vet de springvorm in. Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

2
2
  • 300 ml slagroom
  • 5 el fijne suiker
  • 300 ml advocaat

Klop in een kom de slagroom stijf met de suiker en meng er al kloppend de advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden.

3
3
  • 100 ml slagroom
  • 1 el fijne suiker
  • 100 ml advocaat

Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room.

4
4
  • ½ zak paaseitjes

Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.

variatietip:

Neem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.

bewaartip:

U kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.