Lamsme­dail­lons met spi­na­zie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het paprikapoeder met de kaneel, de peper en 1 theelepel zout en wrijf de lamsmedaillons ermee in. Laat het vlees zo 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen. Verhit in een koekenpan 25 g boter tot het schuim wegtrekt. Bak de medaillons op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin, keer ze halverwege. Leg het vlees apart en houd het warm onder aluminium-folie. Roer de vleesfond door het bakvet en laat op hoog vuur 10-15 minuten inkoken tot een jus. Verhit de rest van de boter in een hapjespan, bak de knoflook goudgeel en schep op een bordje. Voeg de spinazie aan het bakvet toe en bak al omscheppend tot de blaadjes slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie terug in de pan en schep de knoflook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de medaillons in de jus met de spinazie. Schep er wat appel-uiencompote (zie tip) naast. Lekker met boontjes, aardappeltorentjes of gebakken aardappeltjes en botersla met olie en azijn.

Tip:

Appel-uiencompote: Smelt 1 flinke eetlepel boter en fruit hierin 2 in dunne ringetjes gesneden rode uien met 1 eetlepel rietsuiker tot ze glazig zijn. Schep er 2 grote zure appels (geschild en in blokjes) bij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met extra suiker en 1 eetlepel wittewijnazijn voor extra pit.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.