Ge­hakt­brood stap-voor-stap

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 8 personen
3 201

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Haal de korsten van het brood en week het brood in de melk. Rasp de uien op een grove rasp. Snijd de peterselie fijn.
  2. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de ongekookte eieren, geraspte ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek. Vet de ovenschaal in en doe het gehaktbrood over in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar.
  4. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. in de ovenschaal rusten. Serveer warm of koud.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood stap-voor-stap

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

3
3
  • 3 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 2 uien
  • 15 g peterselie

Haal de korsten van het brood en week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el mosterd

Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de ongekookte eieren, geraspte ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd.

5
5

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap.

6
6

Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan.

7
7
  • 100 g katenspek
  • 2 el olijfolie

Bekleed met de plakjes katenspek. Vet de ovenschaal in en doe het gehaktbrood over in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar.

8
8

Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. in de ovenschaal rusten. Serveer warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.