Stok­brood met ba­si­li­cum­bo­ter

  • brunch
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan brunch 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng in een kommetje met een vork de boter met de knoflook en het basilicum. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en meng het met de boter, knoflook en het basilicum. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de citroen en meng dit door de boter. Breng de boter op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Steek met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de boter en schep ze in een bergje op een schaaltje. Verwarm eventueel de stokbroden in de oven en snijd ze in plakken. Serveer met de boter. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.

Tip:

De basilicumboter kunt u 2 dagen van tevoren maken. Bewaar koel tot gebruik.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.