Spaan­se worst­jes in to­ma­ten­saus

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze af. Wikkel om elk worstje 2 plakjes chorizo en steek vast met een cocktailprikker. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie en braad de worstjes (eventueel in 2 porties) bruin aan. Schenk de gezeefde tomaten bij de worstjes en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de worstjes in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de wortel in 5 minuten beetgaar. Schep de knoflook en aardappelen erdoor en verwarm 2 minuten op laag vuur (laat de aardappelen niet kleuren). Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de worstjes in de tomatensaus met de aardappelen en groenten over 4 borden.

Tip:

De vier worstjes die u niet gebruikt, kunt u prima invriezen. Doe dat dan wel op de dag waarop u de worstjes hebt gekocht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.