Tar­te ta­tin met ana­nas en chi­li­si­roop

Tropisch met een beetje pit. We love it.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Tropisch met een beetje pit. We love it. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 min. zachtjes trekken. Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern. Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 min. afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.

Tip:

Met een groot, stevig mes kun je de ananas prima schoonmaken. De plakken snijden en die elk afzonderlijk schillen is het makkelijkst. Snijd ook de harde kern eruit. Een andere manier is de kapjes van de ananas te verwijderen, de vrucht rechtop op een werkvlak te zetten en vervolgens met een scherp mes van boven naar beneden plakken van de schil te snijden. De achtergebleven 'ogen' kun je eruit halen met de punt van een aardappelschilmesje.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin met ananas en chilisiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin met ana­nas en chi­li­si­roop

1
  • 200 g suiker
  • 250 ml kraanwater
  • 1 rode peper

Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 min. zachtjes trekken.

2

Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3

Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
  • 1 ananas

Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern.

6
  • 75 g suiker

Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring.

7
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork.

8

Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 min. afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden.

9
  • 4 bollen vanilleroomijs

Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.