Mi­ni­muf­fins

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 24 stuks
3 92

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm voor minimuffins, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng bakmeel, rasp, suiker en een mespunt zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk, en roer daarna de olie en het citroensap erdoor. Roer het vochtige karnemelkmengsel met een vork snel door het droge cakemeelmengsel. Het beslag hoeft niet glad te zijn, er mogen gerust wat klontjes in zitten. Doe het mengsel over in de bakvormpjes en schep op elke ongebakken muffin 1 tl jam. Bak de minimuffins in 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

variatietip:

In plaats van bosbessenjam kunt u de minimuffins ook garneren met abrikozenjam of een andere jam naar eigen keuze en voor volwassenen: Bestrijk de minimuffins niet met bosbessenjam, maar met een 1/2 tl advocaat.

variatietip:

Chocofeest: Bestrijk de minimuffins niet met bosbessenjam, maar met chocoladepasta en bestrooi ze daarna met chocoladehagelslag.

variatietip:

Zoete kleuren: Meng een 1/2 bus poedersuiker (à 250 g) met 1 à 2 el limonadesiroop. Roer goed tot een stevig en kleverig, glad geheel ontstaat. Voeg eventueel een klein beetje warm water toe om het iets minder stijf te maken. Bestrijk hiermee de minimuffins en versier ze met gekleurde snoepjes.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.