Kip in Ita­li­aan­se to­ma­ten­saus

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olijfolie en roerbak de ui 2 minuten. Leg de kipfilets erbij en bak ze goudbruin en gaar in ca. 10 minuten. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Voeg de pastasaus en de spruiten toe aan het bakvet, roer om en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof de spruiten op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep er wat saus met spruiten op en leg er een stukje kip bovenop. Schep nog wat tomatensaus over de kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.