Sla­vin­ken met biet­jes, prei en kriel­tjes

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak in een braadpan de slavinken in 1 eetlepel boter rondom bruin, voeg de krieltjes toe en bak ze samen in ca. 20 minuten bruin en gaar.
  2. Stoof ondertussen de prei in de rest van de boter in ca. 15 minuten gaar. Schenk het vocht van de bietjes in een pannetje, halveer de bietjes en verwarm ze ca. 8 minuten op laag vuur in hun eigen vocht. Meng de crème fraîche met mosterd naar smaak en roer dit door de prei.
  3. Schep de bietjes op het laatst door de prei of serveer ze apart. Verdeel de slavinken over 4 borden, samen met de gebakken krieltjes, de bietjes en de prei.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.