Ta­gli­a­tel­le met zalm prei­saus

Een warm bord pasta met romige saus. Bestrooi als finishing touch met versgemalen zwarte peper.

(384)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een warm bord pasta met romige saus. Bestrooi als finishing touch met versgemalen zwarte peper. 4 personen
3 384

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in stukjes. Was en snijd de prei in dunne ringen.
  2. Smelt de boter in een braad- of hapjespan en stoof hierin de prei en paprika ca. 15 min. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheut melk bij de maïzena en roer glad. Roer de rest van de melk in de pan door het preimengsel en breng aan de kook. Roer het maïzena papje erdoor en laat het al roerend binden.
  3. Roer de bieslook roomkaas en de zalmsnippers erdoor, dek de pan af en warm het gerecht op laag vuur ca. 5 min door. Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel de zalm-preisaus erop. Strooi naar smaak peper en zout erover.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Tagliatelle met zalm preisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm prei­saus

1
1
  • 1 groene paprika
  • 500 g preien

Snijd de paprika in stukjes. Was en snijd de prei in dunne ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 30 g boter

Smelt de boter in een braad- of hapjespan en stoof hierin de prei en paprika ca. 15 min.

3
3
  • 300 g tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 3 el maizena

Voeg een scheut melk bij de maïzena en roer glad.

5
5
  • 300 ml volle melk

Roer de rest van de melk in de pan door het preimengsel en breng aan de kook.

6
6

Roer het maïzena papje erdoor en laat het al roerend binden.

7
7
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 125 g roomkaas bieslook

Roer de bieslook roomkaas en zalmsnippers erdoor, dek de pan af en warm het gerecht op laag vuur ca. 5 min door.

8
8

Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel de zalm-preisaus erop. Strooi naar smaak peper en zout erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.