La­sag­ne met ri­cot­ta

Verrassend met gegrilde courgette en ricotta. Je maakt ‘m in 30 minuten, daarna doet de oven de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1.242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Verrassend met gegrilde courgette en ricotta. Je maakt ‘m in 30 minuten, daarna doet de oven de rest. 4 personen
3 1242

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
  3. Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
  4. Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasangebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ri­cot­ta

1
  • 1 ui
  • 1 knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
  • 1 el olijfolie

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.

3
  • 400 g tomatenblokjes

Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

4
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.

5
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de courgette met olie en bestrooi met peper en zout.

6

Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept.

7
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn.

8
  • 85 g geraspte oude kaas
  • 250 g ricotta

Roer de peterselie en de helft van de kaas door de ricotta en voeg peper en zout toe.

9

Verwarm de oven voor op 175 °C.

10
  • 250 g lasagnebladen

Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal en bedek deze met een dun laagje tomatensaus.

11

Verdeel hier 1/3 van de courgette over.

12

Leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.

13
  • 85 g geraspte oude kaas

Herhaal stap 11 en 12 en dek af met de overige lasagnebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

14

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.