Coq-au-vin blanc

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bestrooi de kip met zout en (versgemalen) peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken kip aan weerszijden bruin aan. Schep de ui en de knoflook bij de kip in de pan. Fruit ze even mee met de kip tot ze lichtbruin zien.
  2. Doe de tijm en de olijven bij de kip in de pan en roer even om. Schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.
  3. Schep de kip uit de pan en laat het braadvocht met de olijven nog even inkoken tot een iets dikkere saus.

serveertip:

Lekker met stokbrood of aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Coq-au-vin blanc

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coq-au-vin blanc

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 4 kippendijen
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 el olijfolie

Bestrooi de kip met zout en (versgemalen) peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken kip aan weerszijden bruin aan.

3
3

Schep de ui en de knoflook bij de kip in de pan. Fruit ze even mee met de kip tot ze lichtbruin zien.

4
4
  • 1 el gedroogde tijm
  • 100 g groene olijven
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon

Doe de tijm en de olijven bij de kip in de pan en roer even om. Schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij.

5
5

Breng dit aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven.

6
6

Schep de kip uit de pan en laat het braadvocht met de olijven nog even inkoken tot een iets dikkere saus.

serveertip:

Lekker met stokbrood of aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.