Boeuf bour­guig­non

Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt. 4 personen
3 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.
  2. Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.
  3. Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, zie het recept op de Allerhande site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf bourguignon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf bour­guig­non

1
1
  • 700 g rib-runderlappen
  • 2 el bloem

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

2
2
  • 25 g boter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3

Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.

4
4

Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees.

5
5
  • 500 ml volle krachtige rode wijn
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ bospeen
  • 2 laurierblaadjes

Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.

6
6

Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje).

7
7

Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, zie het recept op de Allerhande site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.