Klas­sie­ke prei­soep

Blauwaderkaas en room erdoor, even laten pruttelen en lepelen maar!

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Blauwaderkaas en room erdoor, even laten pruttelen en lepelen maar! 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het wit van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog met keukenpapier. Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in flinterdunne reepjes (houd dit achter voor de garnering). Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen op een matig vuur tot ze glazig zien.
  2. Snijd aardappel in blokjes en bak deze even mee. Schenk de fond, de slagroom en water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep helemaal glad, breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de kaas en meng met preireepjes. Garneer soep met prei-kaasmengsel.

serveertip:

Ook zonder blauwaderkaas is dit een heel smakelijke soep.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke preisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke prei­soep

1
1
  • 2 preien

Snijd het wit van de prei in dunne ringen, was deze en dep ze droog met keukenpapier.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2

Snijd een handvol van het lichtgroen van de prei in flinterdunne reepjes (houd dit achter voor de garnering).

3
3
  • 25 g boter

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen op een matig vuur tot ze glazig zien.

4
4
  • 100 g vastkokende aardappelen
  • 380 ml kippenfond
  • 50 ml slagroom
  • 500 ml kraanwater

Snijd aardappel in blokjes en bak deze even mee. Schenk de fond, de slagroom en water erbij.

5
5

Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes doorkoken.

6
6
  • 50 g roquefort

Pureer de soep helemaal glad, breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de kaas en meng met preireepjes. Garneer soep met prei-kaasmengsel.

serveertip:

Ook zonder blauwaderkaas is dit een heel smakelijke soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.