Wor­tel-vis­bal­le­tjes

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal de visfilet fijn in de keukenmachine met het ei en de bloem. Kneed de wortel door het vismengsel. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de balletjes in 10-12 min. goudbruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een wok of diepe pan en fruit hierin de uien goudbruin. Voeg de bevroren tuinerwten en een glas water toe, en laat op laag vuur 5 min. zacht inkoken. Schep de rijst erdoor. Serveer met de wortel-visballetjes.

video

Hoe moet je bal­le­tjes rol­len?

Allerhande kids - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.