Se­mif­red­do met es­pres­so­saus

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 8 personen
4 211

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom stijf met het vanillemerg en 5 el suiker. Roer de mascarpone in een grote kom goed los. Voeg 100 g chocolade toe, verkruimel de lange vingers boven de kom en spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Bekleed de vorm met vershoudfolie. Laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mascarponemengsel erin en laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven.
  2. Neem de semifreddo met behulp van de vershoudfolie uit de vorm. Roer de rest van de suiker door de hete koffie. Snijd de semifreddo in stukken, verdeel deze over 8 borden en strooi de rest van de chocolade erover. Schenk aan tafel de hete koffie erover, zodat het dessert een beetje begint te smelten.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.