Ge­gril­de gar­na­len met ba­si­li­cumolie

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • keukenpapier
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal de blaadjes van het basilicum. Rasp 1 theelepel van de groene schil van de limoen. Stamp de basilicumblaadjes in de vijzel fijn met de chilivlokken en zeezout naar smaak, of maal dit fijn in de mini-mengkom van de keukenmachine. Voeg 8 eetlepels olijfolie en de limoenrasp toe. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes en schep ze om met de helft van de basilicumolie en de rucola. Schenk de rest van de basilicumolie in 4 glaasjes. Verhit de grillpan tot hij goed heet is. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olijfolie. Gril de garnalen in 2-3 porties mooi roze en bruingestreept. Hang ze over de randen van de glaasjes. Pel aan tafel de garnalen en doop ze in de basilicumolie. Serveer met de venkelsalade. Lekker met crostini*.

Tip:

*Snijd lange repen van een stokbrood of ciabatta, sprenkel er wat olijfolie en (zee)zout over en rooster ze onder de grill goudbruin.

Tip:

Gamba's gegrild in de schil hebben veel meer smaak; dat is het pellen aan tafel meer dan waard. Serveer ze met een bakje lauwwarm water met een schijfje limoen of citroen. Zo kunt u na het pellen uw handen wassen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.