Ve­ge­ta­ri­sche ham­bur­ger met groen­ten

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Roer de tomaatblokjes om met de sjalot, de azijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de sperziebonen in 5-7 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de hamburgers in 4-5 minuten op middelhoog vuur mooi bruin en gaar; draai ze af en toe om. Serveer de burgers met de tomatensalsa, de sperziebonen en de krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.