Ma­ïs­stamp­pot met ge­gril­de fi­let­lap­jes

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi het vlees met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de maïs, twee derde van de bieslook en zout en peper naar smaak erdoor. Serveer de maïsstamppot met de gegrilde varkensfilet. Verdeel de paprikareepjes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

Tip:

De andere helft van de pot gegrilde paprika kunt u bijvoorbeeld gebruiken in het recept 'Paprika-tomatensoep met ballen' (zie voor recept ah.nl).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 642 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.