Zwar­te­pas­ta ne­ra

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook op laag vuur goudbruin. Dep de zeevruchten goed droog, doe ze met de cocktailgarnalen bij de knoflook en bak ze al omscheppend mee. Draai het vuur hoog onder de zeevruchten, schenk 2 eetlepels sambuca en de helft van het citroensap erbij en laat het 1-2 minuten op hoog vuur al omscheppend meekoken. Breng intussen in een aparte pan de slagroom aan de kook met de rest van het citroensap en 1 eetlepel sambuca. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de tagliatelle met de zeevruchten, bestrooi met de peterselie en de rode peper en serveer de roomsaus erbij. Lekker met gegrilde venkel en een lepel crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.