Ge­roos­ter­de groen­ten met ba­si­li­cum­saus

Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.

(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar. 4 personen
3 248

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.
  2. Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
  4. Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten met basilicumsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten met ba­si­li­cum­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 15 g basilicum

Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.

4
4
  • 50 ml olijfolie

Schenk de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 puntpaprika
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 25 ml olijfolie

Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Vet de overschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal.

7
7
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.

8
8

Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.