Mi­ne­stro­ne­soep met spek­jes

Het heet dan wel een soep, maar met alles wat erin zit, is het een complete maaltijd.

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het heet dan wel een soep, maar met alles wat erin zit, is het een complete maaltijd. 4 personen
3 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water met de bouillontabletten (giet de pasta niet af). Bak ondertussen in een braad- of soeppan de spekreepjes krokant. Schep de wokgroente erbij en roerbak de groente 2 min.
  2. Roer de witte bonen met vocht, de gezeefde tomaten en de pasta met het kookwater erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Verdeel de soep over de soepkommen.

combinatietip:

Serveer knapperig gebakken (kruiden)stokbrood bij de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.390 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Minestronesoep met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ne­stro­ne­soep met spek­jes

1
1
  • 150 g fusilli
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillontabletten

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water met de bouillontabletten (giet de pasta niet af).

2
2
  • 250 g magere spekreepjes
  • 400 g wokgroente grofgesneden

Bak ondertussen in een braad- of soeppan de spekreepjes krokant. Schep de wokgroente erbij en roerbak de groente 2 min.

3
3
  • 740 g witte bonen
  • 500 g gezeefde tomaten

Roer de witte bonen met vocht, de gezeefde tomaten en de pasta met het kookwater erbij en breng de soep al roerend aan de kook.

4
4

Verdeel de soep over de soepkommen.

combinatietip:

Serveer knapperig gebakken (kruiden)stokbrood bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.