Aard­ap­pel-wit­lof­taart

Smeuïge aardappelpuree en witlof bedekt met een laagje kaas en walnoten. Supergerecht uit de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Smeuïge aardappelpuree en witlof bedekt met een laagje kaas en walnoten. Supergerecht uit de oven. 4 personen
3 175

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Kook de witlof struikjes 10 min. in kokend water, laat ze uitlekken en halveer ze.
  2. Fruit de ui goudbruin in de boter. Snijd de kaas in blokjes en hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de taartvorm en verdeel het zodat een vorm van puree ontstaat. Leg de halve witlofstronkjes met de punten naar het midden in de vorm van puree.
  3. Strooi de gefruite uisnippers, kaasblokjes en walnoten erover. Bak de schotel 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en verdeel over de borden.

variatietip:

Voor een diner geschikt voor vegetariers neem biologische kaas, dit is gemaakt zonder dierlijk stremsel (AH jong belegen kaas puur&eerlijk, biologisch)

variatietip:

Gebruik komijnekaas in plaats van jong belegen kaas voor een extra kruidige smaak.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Aardappel-witloftaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-wit­lof­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 600 g witlof

Kook de witlof struikjes 10 min. in kokend water, laat ze uitlekken en halveer ze.

4
4
  • 1 el boter
  • 300 g jong belegen kaas
  • 50 g walnoten

Fruit de ui goudbruin in de boter. Snijd de kaas in blokjes en hak de noten grof.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 1 ei
  • 750 g aardappelpuree

Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

6
6

Schep de puree in de taartvorm en verdeel het zodat een vorm van puree ontstaat.

7
7

Leg de halve witlofstronkjes met de punten naar het midden in de vorm van puree.

8
8

Strooi de gefruite uisnippers, kaasblokjes en walnoten erover.

9
9

Bak de schotel 25 min. in de oven.

10
10

Snijd de aardappel-witloftaart in punten en verdeel over de borden.

variatietip:

Voor een diner geschikt voor vegetariers neem biologische kaas, dit is gemaakt zonder dierlijk stremsel (AH jong belegen kaas puur&eerlijk, biologisch)

variatietip:

Gebruik komijnekaas in plaats van jong belegen kaas voor een extra kruidige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.