Kip­vleu­gel­tjes met Por­tu­ge­se aard­ap­pe­len

Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Samen met gekruide kip en tomaat eten de kids écht wel spinazie. 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bereid de kipvleugels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of braadpan de olijfolie en roerbak de ui goudbruin. Schep de tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.
  3. Schep de aardappelen erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin (ze mogen uit elkaar vallen). Was intussen de spinazie. Schep de knoflook en de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken.
  4. Verdeel het aardappel-groentemengsel over diepe borden, serveer de kipvleugeltjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Kipvleugeltjes met Portugese aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­vleu­gel­tjes met Por­tu­ge­se aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 500 g kipvleugels gekruid
  • 800 g kruimige aardappelen

Bereid de kipvleugels in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 ui
  • 500 g vleestomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2½ el olijfolie

Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok of braadpan de olijfolie en roerbak de ui goudbruin. Schep de tomatenblokjes erbij en roerbak 3 minuten.

4
4
  • 300 g spinazie

Schep de aardappelen erbij en roerbak ze op hoog vuur goudbruin (ze mogen uit elkaar vallen). Was intussen de spinazie. Schep de knoflook en de spinazie erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken.

5
5

Verdeel het aardappel-groentemengsel over diepe borden, serveer de kipvleugeltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.