Ket­jap-se­sa­mo­me­let met broc­co­li en mie

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de broccoli en de mienestjes in ruim kokend water samen gaar in ca. 10 minuten. Laat in een vergiet uitlekken.
  2. Klop de eieren los met 50 ml woksaus. Verhit in de koekenpan 2 eetlepels olie en bak van het eimengsel een dikke omelet. Keer de omelet zodra de bovenkant bijna is gestold en bak de onderkant snel bruin.
  3. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui goudbruin. Schep de broccoliroosjes en de mie erbij en roerbak ze samen 3-4 minuten. Voeg 100 ml woksaus toe en warm het al roerend 1 minuut door.
  4. Verdeel de gebakken mie met broccoli over 4 diepe borden. Snijd de omelet in punten en serveer hem bij de mie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.